Coş cumpărături
0 obiecte
 

Politica de consignatie

 
Conditii generale si obligatii CONSIGNANT(deponent)

Bunurile depuse in consignatia trebuie sa provina exclusiv din patrimoniul personal al deponentului. NU PRIMIM BUNURI CUMPARATE IN SCOPUL REVANZARII.


a)    Produsul depus in regim de consignatie trebuie sa nu prezinte defecte tehnice sau urme avansate de uzura. Ne rezervam dreptul de a refuza orice obiect considerat nepotrivit pentru consignatie, sau daca nu se poate conveni asupra unui pret avantajos.      
b)    Pretul final de vanzare al produsului –incluzand comisionul nostru trebuie sa nu depaseasca 70% din valoarea produsului nou, aceasta fiind o valoare orientativa pentru produse in stare perfecta, cu toate acesoriile originale si fara vreo urma de folosire. Valoarea medie de piata este in jurul a 50% din valoarea unui produs nou. Pretul final al produsului va fi stabilit in functie de starea estetica si functionala.      
c)    Comisionul perceput de ALDANI PRO S.R.L. pentru produsele depuse in regim de consignatie este intre 5% si 40% din suma finala de vanzare a produsului, dar nu mai putin de 10RON.      
( Exemplu: pret final de vanzare = suma pe care o va primi deponentul +comisionul nostru)      
d)    Deponentul se va angaja sa nu retraga de la vanzare produsul pe perioada contractului. In caz contrar, returnarea produselor se va face contra unui comision de 5% din valoarea de achizitie dar nu mai putin de 5 lei, comision datorat pentru serviciile de depozitare, prezentare si promovare.      
e)    Deponentul se va angaja sa ridice bunurile nevandute in termen de 3 ( trei ) zile lucratoare de la data expirarii duratei prezentului contract. In cazul in care deponentul nu se prezinta sa ridice bunurile in acest termen, contractul se prelungeste, de drept, cu inca 15 (cincisprezece) zile, sub rezerva reducerii pretului de vanzare cu 25 % fata de cel initial. Reducerea pretului se va aplica proportional atat pretului de achizitie cat si comisionului consignatiei. Ulterior expirarii acestui al doilea termen deponentului i se acorda un nou termen de 3 (trei) zile lucratoare sa ridice bunurile. In caz contrar dreptul de proprietate asupra bunurilor se transfera in mod automat si in intregime in patrimoniul consignatarului, acesta putand sa dispuna de bunuri dupa cum va considera de cuviinta, consignatntul nemaiavand nici un drept asupra acestora. Consignatarul va face toate eforturile rezonabile pentru a contacta persoana in cauza prin telefon si email in ultimele 5 zile ale contractului, dar nu isi asuma nicio raspundere in aceasta privinta.   
f)    In cazul in care produsele au fost vandute, deponentul va putea ridica dupa 10 zile calendaristice de la data vanzarii suma stabilita initial ca revenindu-i pentru produsele depuse. Cele 10 zile sunt date de termenul acordat conform lit. o) pentru cazul in care cumparatorul constata vreun motiv de returnare sau insatisfactie.      
g)    Deponentul ne poate contacta pentru a discuta o eventuala reducere a pretului, nu mai mult de 1 data/saptamana + clauza contract      
h)    Deponentul are obligatia de a se informa periodic daca produsul depus a fost vandut. Acest lucru se poate face telefonic sau verificand pe site daca produsul mai apare sau nu      
i)    In momentul prezentarii pentru ridicarea banilor in cazul vanzarii sau pentru a retrage produsul din consignatie, deponentul trebuie sa aiba asupra sa bonul de intrare/anexa la contract, eliberat in momentul depunerii produsului, precum si cartea de identitate.      
j)    BONUL DE CONSIGNATIE (anexa la contract) reprezinta dovada predarii obiectelor in consignatie. Returul produsului sau achitarea sumei generate prin vanzare se executa numai in baza bonului in original, si numai catre titularul identificat cu datele consemnate in bon.

k)    Pentru mai mult de 5 produse predate in consignatie va rugam sa completati de acasa BONUL DE INTRARE in consignatie. Atat BONUL DE INTRARE cat si CONTRACTUL pot fi descarcate aici.Obligatii ALDANI PRO

 
l)    ALDANI PRO va fotografia produsul si il va expune pe site astfel incat sa puna in evidenta cat mai fidel starea reala a acestuia      
m)    In termen de 2 zile lucratoare de la preluarea produsului in consignatie, acesta va fi verificat de catre lucratorii ALDANI PRO si daca nu se descopera probleme ascunse nedepistate la preluarea produsului, il vom afisa pe site folosind fotografiile reale ale produsului si precizand detaliile necesare. Deasemenea, ALDANI PRO va expune produsul in magazin pentru a fi vizionat si verificat de catre clienti.      
n)    ALDANI PRO va raspunde intrebarilor legate de produs adresate de catre potentiali cumparatori, telefonic, via e-mail sau direct in magazin.      
o)    ALDANI PRO va contacta deponentul in cazul in care un potential client va dori o negociere a pretului.      
p)    ALDANI PRO va acorda cumparatorului, conform legislatiei in vigoare, un termen de 10 zile calendaristice pentru produsul vandut, perioada de timp in care, daca cumparatorul ar depista o problema intemeiata si neprovocata legata de functionarea produsului, va returna integral suma de achizitie.    
q)    Dupa expirarea termenului de 10 zile calendaristice de la data vanzarii (lit.f), ALDANI PRO va inmana deponentului suma stabilita initial ca fiind cuvenita acestuia, adica pretul de vanzare din care se scade comisionul de consignatie (5-45%) in functie de obiect.     
      
      
Pentru a depune un produs in consignatie este necesar ca doritorii sa fie in totalitate de acord cu acest regulament. Pretul de depunere este stabilit de catre deponent cu consilierea unui reprezentant ALDANI PRO , iar procentajul comisionului (5-45% din valoare, dar nu mai putin de 10RON) este stabilit doar de catre firma ALDANI PRO in functie de criterii si considerente interne; procentajul comisionului de consignatie nu reprezinta obiectul vreunei negocieri.

Suplimentar, pe contractul sau pe bonul de consignatie vor fi trecute in clar valoarea de intrare, pretul afisat in magazin, data preluarii in consignatie.